Jdi na obsah Jdi na menu
 


Velikonoční perníčky

27. 2. 2012

                 120654871413.jpg

SUROVINY:

              150g cukr moučka, 2 vejce, 50g másla, 2 lžíce medu, perníkovék oření,          1 lžíce sody, 400g hladké mouky

     NÁPLŇ:

          125g másla,  1 vanilkový pudink, 3 vanilkové cukry, trochu rumu

           čokoládová poleva

POSTUP:

              Cukr, vejce, máslo, med a perníkové koření smícháme ve vodní lázni. Odstavíme a přidáme mouku se soudou a vypracujeme těsto. Těsto zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme 2 dny uležet. Vyválíme plát 0,5cm a vykrajujeme různé tvary perníčků. Pečeme na nejvyšší stupěň asi 5 minut.

Vychladlé perníčky slepujeme krémem: Uvaříme si pudink, vyšleháme máslo a vychladlý pudink po lžících přidáváme k máslu. Podle potřeby osladíme moučkovým cukrem. Perníčky polijeme čokoládovou polevou.