Věnečky
SUROVINY:
250 ml vody, 100g másla, sůl, 180g hladké mouky, 3 vejce
NÁPLŇ:
1/2 l mléka, 1 vanilkový pudink, 50g másla
POSTUP:
Vodu s máslem a špetkou soli přivedeme k bodu varu. Do vroucí směsi opatrně nasypeme mouku a za důkladného míchání odpalujeme těsto tak dlouho, až se hmota přestane lepit na vařečku. Těsto necháme za občasného promíchání úplně vychladnout. Pak přidáme postupně všechna vejce a vymícháme hladké husté těsto. těsto naplníme do cukrářského sáčku nebo zdobičky a na plech vyložený pečícím papírem tvoříme věnečky. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 stupních asi 20 minut. Mírně vychladlé, ale ještě teplé věnečky rozkrojíme napůl.
Připravíme is krém: uvaříme pudink a ještě do teplého zašleháme máslo. Na spodní část věnečku na stříkáme krém , přiklopíme a hotové věnečky pocukrujeme moučkovým cukrem.