Kaštanové řezy
SUROVINY:
4 vejce, 6 vrchovatých lžíc cukr krupice, 100ml oleje, 6 vrchovatých lžíc polohrubé mouky, 1 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva
KRÉM:
250ml mléka, 1 vanilkový pudink, 250g másla, 100g kaštanového pyré, 4 lžíce cukr moučka,
500ml smetany na šlehání, 1 vanilkový cukr
POSTUP:
Celá vejce ušleháme s cukrem do husté světlé pěny. Přidáme olej a nakonec mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Pečeme asi 10 minut při 190 stupních. necháme vychladnout.
Připravíme si krém: Z mléka a pudinku uvaříme pudink, necháme vychladnout. Máslo, kaštanové pyré a cukr ušleháme do pěny a po lžících přidáváme vychladlý pudink. Krém rozetřeme na placku.
Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do tuha a opatrně rozetřeme na krém. necháme v ledničce ztuhnout.