Isidor
SUROVINY:
220g másla, 220g cukr krupice, 6 vajec, 1 - 2 lžíce kakaa, 1/4 prášku do pečiva, 180g ořechů, 110g hrubé mouky
NÁDIVKA:
200 - 300g ořechů, 1 vanilkový cukr, 250g cukr moučka, 1 dcl rumu
KRÉM:
200g cukr moučka, 250g másla, 2 žloutky, 2 lžíce rumu
čokoládová poleva
POSTUP:
Máslo, cukr a žloutky umícháme do zpěnění, přidáme kakao, prášek do pečiva, ořechy, hrubou mouku a nakonec sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Upečeme a necháme vychladnout. na vychladlý korpus natřeme nádivku:
Ořechy s cukrem promícháme a přidáme rum, může být i trochu víc jak 1 dcl.
Na nádivku natřeme krém: cukr, máslo, žloutky a rum vyšleháme na krém.
Nakonec polijeme čokoládovou polevou.