Jahodový koláč s pudinkem a drobením
SUROVINY:
2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukr krupice, 2 vejce, 1 hrnek mléka, 4 lžíce oleje, 1 prášek do pečiva
500ml mléka, 1 vanilkový pudink, 2 - 3 lžíce cukru krupice, jahody
DROBENKA:
1/2 hrnku hrubé mouky, 1/4 hrnku cukr krupice, 2 lžíce másla
POSTUP:
Mouku, cukr, vejce, mléko, olej a prášek do pečiva smícháme a vytvoříme hladké těsto, které nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Uvaříme pudink a ještě teplý ho po lžících rovnoměrně nalijeme na těsto. Pudink poklademe jahodami. Jahody posypeme drobenkou, kterou si připravíme z mouky, cukru a másla a vše spojíme dohromady.
Pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě na 170 - 180 stupňů.