Skořicové uzlíčky
SUROVINY:
30g droždí, 100g cukr krupice, 500g hladké mouky, 250ml mléka, 100g másla, 1 vejce, špetka soli
NA DOHOTOVENÍ:
60g másla, 2 lžíce rumu, skořicový cukr
POSTUP:
Připravíme si kvásek, rozdrobené droždí rozmícháme se lžičkou cukru a troškou mouky a vlažným mlékem. Změklé máslo utřeme se zbylým cukrem, potom zašleháme vajíčko. Do hladké mouky dáme špetku soli, přidáme hotový kvásek a utřené máslo s cekrem a vajíčkem. Přilijeme zbylé mléko a zaděláme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 25 kousků. Z každého vytvarujeem delší váleček a uděláme z něj uzlík. Uzlíky rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 15 minut kynout. Potom upečeme ve vyhřáté troubě asi na 190 stupňů a dozlatova upečeme. Horké uzlíky ihned po upečení potřeme rozpuštěným máslem rozmíchaným s rumem. Nakonec uzlíčky obalíme ve skořicovém cukru a necháme vychladnout.